2022. március 31., csütörtök

Rántott gomba

 


Hozzávalók:

Gomba (csiperke)

Só, bors, paprika

Bundázáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa

Sütéshez: napraforgóolaj

 

A gombákról eltávolítjuk a felületükön előforduló szennyeződéseket, ha nagyobbak a gombafejeken levő héjat lehántjuk. Alaposan átmossuk, szárukat leválasztjuk, (más gombás ételekhez felhasználhatjuk).  Hideg vízzel átmossuk, szűrőben lecsepegtetjük.

A megtisztított jól megmosott gombafejeket só, bors, paprika keverékével megszórjuk, lisztbe, felvert tojásba valamint zsemlemorzsába forgatjuk. Figyeljünk, hogy minden egyes réteg teljesen bevonja a gomba felületét.

Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, mérsékelt hőfokon, mindkét oldalát arany barnára sütjük. A megsült gombafejeket a domború oldalukkal felfelé egy szűrőbe helyezzük, hogy a felesleges olaj távozni tudjon.



Tálalhatjuk krumplipüré, sült hasábburgonya, párolt rizs, rizibizi kíséretében.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése