Ezt a receptet egyik főzős műsorba hozta valaki, rögtön
tudtam, hogy én is el fogom készíteni, annyira jól nézett ki.
Kicsit eltértem a recepttől, mert ott csak a krumpli és
hagyma volt, én elképzeltem még a krumpli közé, jó húsos bacon szalonnát és
sajtot. Így is készítettem, Isteni volt az illata, amíg készült, és a
végeredmény egy nagyon finom sült krumpli, amit nem lehet abbahagyni, úgy eteti
magát.
Eredeti recept Innen
Most jöjjön a recept, ahogy én készítettem.
Hozzávalók:
8 nagyobb krumpli
Bacon szalonna
Sajt, én dáliát használtam
Vaj
1 nagyobb vagy két közepes fej hagyma
Só, bors
Zsír a tepsi kikenéséhez
A krumplit mosás után megpucoljuk, újra megmossuk, és
vékonyra felszeleteljük.(2mm)
A bacon szalonnát és a sajtot is felszeleteljük, kisebb
szeletekre vágjuk, mint a krumplit.
A hagymát megtisztítjuk, és karikákra vágjuk, ha nagyobb
félbevágjuk.
Egy kerek sütőformát kikenünk zsírral, beleállítjuk a
krumpli szeleteket, kicsit megdöntve, minden két krumpli közé teszünk sorban szalonna, sajt és hagyma karikákból.
A tetejét sózzuk, borsozzuk, és vékony vajdarabkákat rakunk
rá.
A szekely konyhanal jobb nincsen
VálaszTörlésa mi szekely konyhanknal jobb nincsen
VálaszTörlésNagyon varom h.megkeszitsem, isteni otlet!!!
VálaszTörlésElkészítettem, nagyon finom és csak ajánlani tudom mindenkinek.
VálaszTörlés