Hozzávalók:
Bárányhús:
comb, nyakrész, lapocka, borda
2 fej hagyma
1
zöldpaprika
2-3 gerezd
fokhagyma
1 evőkanál
sertészsír
1 evőkanál
darált édes paprika (sóban eltett)
Só, bors, fűszerpaprika
Elkészítés:
A zsíron
megfonnyasztjuk a hagymát, hozzátesszük a sóban eltett paprikát, együtt
dinszteljük. Megszórjuk fűszerpaprikával, összekeverjük, és rögtön rárakjuk a
húst és fehéredésig pörköljük. Ezután hozzátesszük a megvágott zöldpaprikát,
fokhagymát, megszórjuk őrölt borssal, sót nem teszünk, mert a paprika sós.
Lefödve lassú tűzön pároljuk, amíg a zsírjára pörkölődik, akkor felöntjük annyi
vízzel, ami épp ellepi, és lassú tűzön főzzük, amíg a hús megpuhul. Ekkor kóstoljuk,
és ha szükség sózzuk, ízesítjük, kevés erős paprikát is tehetünk hozzá.
Krumpli
pürével, puliszkával tálaljuk, de friss kenyérrel, savanyúsággal is nagyon
finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése