Hozzávalók:
1 közepes fej káposzta
2 közepes fej hagyma
15 dkg rizs
15 dkg szalonna
Paprika, só
A szalonnát szeletekre vágjuk, kiolvasztjuk. Kiszedjük a
zsírjából, a megpucolt hagymát karikákra vagy szeletekre vágjuk, és a zsírban
kicsit megdinszteljük. Meghintjük paprikával és beletesszük a laskára vágott
káposztát, felöntjük annyi vízzel, amennyi a káposzta feléig ér. Fedő alatt
puhára pároljuk. Többször kevergessük és figyeljünk arra, hogy a káposzta alatt
legalább egy ujjnyi lé mindig legyen.
Amikor a káposzta megpuhult, hozzátesszük a megmosott rizst,
és fedő alatt vagy sütőben addig pároljuk, amíg a rizs megpuhul. Mikor a rizs
is megpuhult, a káposztára rakjuk a szalonnát.
Sült oldalassal, szalonna szeletekkel tálaljuk, tejfölt
kínálunk hozzá.
Sült oldalas készítése.
Sült oldalas készítése.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése