2018. március 20., kedd

Rizses káposzta, oldalassal




Hozzávalók:

1 közepes fej káposzta
2 közepes fej hagyma
15 dkg rizs
15 dkg szalonna
Paprika, só

A szalonnát szeletekre vágjuk, kiolvasztjuk. Kiszedjük a zsírjából, a megpucolt hagymát karikákra vagy szeletekre vágjuk, és a zsírban kicsit megdinszteljük. Meghintjük paprikával és beletesszük a laskára vágott káposztát, felöntjük annyi vízzel, amennyi a káposzta feléig ér. Fedő alatt puhára pároljuk. Többször kevergessük és figyeljünk arra, hogy a káposzta alatt legalább egy ujjnyi lé mindig legyen.
Amikor a káposzta megpuhult, hozzátesszük a megmosott rizst, és fedő alatt vagy sütőben addig pároljuk, amíg a rizs megpuhul. Mikor a rizs is megpuhult, a káposztára rakjuk a szalonnát.
Sült oldalassal, szalonna szeletekkel tálaljuk, tejfölt kínálunk hozzá.

Sült oldalas készítése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése