Hozzávalók:
Sertéskaraj ( Nem mértem kilóra, kb 30 cm hosszú volt)
Só, bors, paprika
Töltelékhez:
50 dkg darált sertéshús
5-6 gerezd fokhagyma
Só, bors, paprika
Reszelt sajt a tetejére
A karajt a hártyás részektől megtisztítjuk, keresztben nem
túl nagy csíkokra vágjuk, de a szélén nem vágjuk át egészen.
A vágások között és kívül is körbe az egész húst megszórjuk
só, bors, paprika keverékével.
A töltelékhez a darált húst összedolgozzuk a pépesített
fokhagymával és ízlés szerint fűszerekkel.
Egyenletesen elosztva, vékonyra ellapítva a vágások közé
tesszük, szépen eldolgozzuk, majd egy zsineggel átkötözzük, hogy sütés közben
ne nyíljanak szét a vágások.
Sütőzacskóba tesszük, majd egy kalácsformába. 200 fokra
előmelegített sütőben 1 órát sütjük, kivesszük a sütőből, kivágjuk a sütőzacskó
tetejét, levágjuk a zsineget, megszórjuk reszelt sajttal, visszatesszük a
sütőbe, levesszük a hőfokot 180-ra és addig pirítjuk, amíg a sajt szép barnára
pirul.
Kivesszük a tepsiből, sültes tálra helyezzük és hagyjuk
kihűlni. Éles késsel ferdén szép vékonyra szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése