Hozzávalók:
6 szelet tarja
2 evőkanál ételízesítő (hiányában paprika és paradicsom)
6 gerezd fokhagyma
1 dl étolaj
Só, bors, fűszerpaprika
Disznózsír
A tarját ujjnyi szeletekre vágom, só, bors paprika
keverékével megszórom, tálba rakom. A fokhagymát megtisztítom, fokhagymatörőn
átnyomom, kevés sót hintek rá, jól elkeverem, majd hozzáöntöm az étolajat és az
ételízesítőt. Ráöntöm a tarja szeletekre, jól összeforgatom és legalább két
órára hűtőbe teszem.
Tepsibe rakom, disznózsírt teszek alá, lehúzom a tepsit
alufóliával és 200 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütöm, kiveszem a
sütőből, leveszem a fóliát, visszateszem a sütőbe és további 10-15 perc alatt zsírjára
sütöm.
Petrezselymes krumplival és Céklasalátával tálaltam
A krumplit sós vízben megfőzöm, leszűröm a levétől,
felhevített vajba vagy zsiradékba forgatom, kicsit megpirítom, hozzáadom az
apróra vágott petrezselymet, 2-3 percig rázogatva készre sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése