2017. november 28., kedd

Tarja szeletek tepsiben sütve



Hozzávalók:

6 szelet tarja
2 evőkanál ételízesítő (hiányában paprika és paradicsom)
6 gerezd fokhagyma
1 dl étolaj
Só, bors, fűszerpaprika
Disznózsír

A tarját ujjnyi szeletekre vágom, só, bors paprika keverékével megszórom, tálba rakom. A fokhagymát megtisztítom, fokhagymatörőn átnyomom, kevés sót hintek rá, jól elkeverem, majd hozzáöntöm az étolajat és az ételízesítőt. Ráöntöm a tarja szeletekre, jól összeforgatom és legalább két órára hűtőbe teszem.


Tepsibe rakom, disznózsírt teszek alá, lehúzom a tepsit alufóliával és 200 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütöm, kiveszem a sütőből, leveszem a fóliát, visszateszem a sütőbe és további 10-15 perc alatt zsírjára sütöm.

Petrezselymes krumplival és Céklasalátával tálaltam


A krumplit sós vízben megfőzöm, leszűröm a levétől, felhevített vajba vagy zsiradékba forgatom, kicsit megpirítom, hozzáadom az apróra vágott petrezselymet, 2-3 percig rázogatva készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése