Eltevésre, ép sérülésmentes almákat válasszunk. Az almákat
meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, és 8 cikkre vágjuk.
Egy edénybe vizet öntünk, amibe belecsavarunk egy citrom
levét, amíg a többit megtisztítjuk, hogy ne barnuljanak meg.
Amikor megpucoltuk az egész almát, a citromos vízzel együtt
főni tesszük, az alma édességétől függően cukrot adunk hozzá, fahéjat és
szegfűszeget ízlés szerint.
Addig főzzük, amíg az alma majdnem puha, nem kell puhára
főzni, mert még a forró lében kihűlésig sokat puhul.
Ha hosszabb ideig akarjuk tartani, forrón üvegekbe szedjük,
késhegynyi tartósítót szórunk minden üvegre, lezárjuk és száraz dunsztban
hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése