2017. szeptember 26., kedd

Almakompót





Eltevésre, ép sérülésmentes almákat válasszunk. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, és 8 cikkre vágjuk.
Egy edénybe vizet öntünk, amibe belecsavarunk egy citrom levét, amíg a többit megtisztítjuk, hogy ne barnuljanak meg.
Amikor megpucoltuk az egész almát, a citromos vízzel együtt főni tesszük, az alma édességétől függően cukrot adunk hozzá, fahéjat és szegfűszeget ízlés szerint.
Addig főzzük, amíg az alma majdnem puha, nem kell puhára főzni, mert még a forró lében kihűlésig sokat puhul.
Ha hosszabb ideig akarjuk tartani, forrón üvegekbe szedjük, késhegynyi tartósítót szórunk minden üvegre, lezárjuk és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése