Hozzávalók:
Egy nyúl gerince az első combokkal együtt
2 nagyobb fej hagyma
1 evőkanál sóban eltett darált szegedi paprika
Só, bors, pirospaprika
1 evőkanál zsír
A nyúl gerincét 2 cm-es darabokra vágjuk, az első lábakat is, ahogy
mutatja, 2 darabra.
A nagyon finomra vágott hagymát a zsíron üvegesre dinszteljük,
hozzátesszük a , darált paprikát, együtt még dinszteljük, megszórjuk piros
fűszerpaprikával, belerakjuk a húst és néhány percig kevergetjük, aztán
felöntjük vízzel, épp hogy a húsokat ellepje. Fedő alatt puhára pároljuk.
Amikor puhulni kezd, megsózzuk, (vigyázat, mert a paprika sós), őrölt borssal ízesítjük, majd zsírjára sütjük.
Tálalhatjuk galuskával, tésztával, rizzsel, krumplival, én most
puliszkával uborka és paprika savanyúsággal tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése