2017. március 27., hétfő

Nyúl pörkölt



Hozzávalók: 

Egy nyúl gerince az első combokkal együtt
2 nagyobb fej hagyma
1 evőkanál sóban eltett darált szegedi paprika
Só, bors, pirospaprika
1 evőkanál zsír

A nyúl gerincét 2 cm-es darabokra vágjuk, az első lábakat is, ahogy mutatja, 2 darabra.
A nagyon finomra vágott hagymát a zsíron üvegesre dinszteljük, hozzátesszük a , darált paprikát, együtt még dinszteljük, megszórjuk piros fűszerpaprikával, belerakjuk a húst és néhány percig kevergetjük, aztán felöntjük vízzel, épp hogy a húsokat ellepje. Fedő alatt puhára pároljuk. Amikor puhulni kezd, megsózzuk, (vigyázat, mert a paprika sós), őrölt borssal ízesítjük, majd zsírjára sütjük.

Tálalhatjuk galuskával, tésztával, rizzsel, krumplival, én most puliszkával uborka és paprika savanyúsággal tálaltam.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése