Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 tojás
2-3 evőkanál cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
Kis só, citromhéj
1 nagy üveg meggykompót
1 vaníliás pudingpor
5 evőkanál cukor
Olaj a sütéshez
A tojást, cukrot, sót, összekeverjük, hozzátesszük a szódabikarbónát,
lereszelt citromhéjat, joghurtot és lassan hozzákeverve annyi lisztet, hogy jó
galuskatészta keménységű legyen.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk fel, és egy púpos
evőkanál masszát teszünk bele. Olajos kanállal kicsit meglapítjuk, lassú tűznél
sütjük, amíg kissé megpirul, a teteje elveszíti a nyersességét, átfordítjuk a
másik oldalára, és szép pirosra sütjük.
Egy meggykompót levében 5 evőkanál cukorral megfőzünk egy
vaníliás pudingot, hozzátesszük a meggyszemeket és elosztjuk a palacsinták
tetején.
Porcukorral beszitálva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése