Hozzávalók:
A tésztához az Egyszerű kelt tészta receptjét használtam, annyi különbséggel,hogy egy kiskanál cukrot használtam, langyos tejben elkeverve,az élesztő felfuttatásához és kihagytam a citrom vagy vaníliát.
Miután deszkára borítottam, jól átgyúrtam, vékonyra
kinyújtottam, 11 cm-es köröket vágtam ki. Minden második körre, egy vékonyra
szelt parizert tettem, majd beborítottam egy másik üres tésztával. A tészta
közepére egy félbevágott olajbogyót tettem és az olajbogyótól számítva, 8 vagy
12 részre vágtam. Két szirmot, egyszerre kifelé fordítottam, végét összecsíptem.
Így folytattam, amíg mindenikkel elkészültem. Tepsibe rakva, felvert tojással
lekentem, legalább húsz percet pihentettem, majd 180 fokra előmelegített
sütőben, szép arany barnára sütöttem.
szia Rozi nagyon kedvelem az oldalt, egy kérdésem lenne miért nem lehet kinyomtatni.
VálaszTörlésSzia Klára!
VálaszTörlésKöszönöm szépen, sajnos erre a kérdésre nem tudok válaszolni, nem tudom hogyan próbáltad nyomtatni.