2014. november 28., péntek

Joghurtos vagy írós palacsinta



Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 tojás
5 dl joghurt vagy író
2-3 evőkanál cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
Kis só, citromhéj

1 nagy üveg meggykompót
1 vaníliás pudingpor
5 evőkanál cukor

Olaj a sütéshez

A tojást, cukrot, sót, összekeverjük, hozzátesszük a szódabikarbónát, lereszelt citromhéjat, joghurtot és lassan hozzákeverve annyi lisztet, hogy jó galuskatészta keménységű legyen.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk fel, és egy púpos evőkanál masszát teszünk bele. Olajos kanállal kicsit meglapítjuk, lassú tűznél sütjük, amíg kissé megpirul, a teteje elveszíti a nyersességét, átfordítjuk a másik oldalára, és szép pirosra sütjük.

Egy meggykompót levében 5 evőkanál cukorral megfőzünk egy vaníliás pudingot, hozzátesszük a meggyszemeket és elosztjuk a palacsinták tetején.

Porcukorral beszitálva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése