2014. szeptember 17., szerda

Paradicsompaprika (gogos),hidegen, télire



A paradicsompaprikákat alaposan megmossuk, lecsurgatjuk, kicsumázzuk, és cikkekre vágjuk.

Most lemérjük, és minden kg-hoz teszünk 1 kanál sót, 10 dkg cukrot, 1 dl ecetet, néhány szem fekete borsot, pár szem mustármagot, 1-2 babérlevelet és tartósítószert.5-6 kg paprikához egy tartósítószert (Conservant)vagy 1 kávéskanál natrium benzoát.

A paradicsompaprikákat nagyobb edénybe rakjuk.Összekeverjük az ecetet, cukrot, sót,tartósítószert, rálocsoljuk a paprikákra, ráhintjük a borsot, mustármagot, babérlevelet és legalább 24 órát hűvös helyen állni, hagyjuk,közben többször megkeverjük.

Ez alatt épp annyi levet enged, amennyi elég a felöntő léhez, nem kell víz hozzá. A paprikákat üvegbe rakjuk, ráöntjük a levet,lezárjuk és végleges helyére állítjuk.

12 megjegyzés:

  1. nagyon finom,mindig igy teszem el miota ezt a receptet megtalaltam!

    VálaszTörlés
  2. Csodálatos,a családom nagyon szereti ,a világ legjobb savanyusága!!!!

    VálaszTörlés
  3. És mit tegyek akkor ha nem elegendő a leve?

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen én is receptet, az egész család így szereti, ropogós, ízletes!!

    VálaszTörlés
  5. A paprikat lehet hasabokra szeletelni is? Koszonom.

    VálaszTörlés
  6. hagyja állni a faszom te jó isten

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te jó Isten, nem tévedtél el véletlenül? Ez nem az az oldal ahol névtelenül trágár megjegyzéseket írogatunk!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...