2014. szeptember 1., hétfő

Körömpörkölt


Hozzávalók:
4 nagyobb sertésköröm
6 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
Só, bors, pirospaprika
Olaj

Elkészítése: A körmöket alaposan megtisztítjuk, faparázson vagy láng fölött szőrtelenítjük, majd feldaraboljuk.
Az apróra felvágott hagymát, kevés olajon megfuttatjuk, hozzátesszük a megvágott zöldpaprikát, fokhagymát és a meghámozott darabokra vágott paradicsomot. Megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a több léből alaposan átmosott körmöket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, egy kevés erős Pistával ízesítjük, feltöltjük annyi vízzel, hogy ellepje és lassú tűzön puhára, főzzük.

Főzhetjük kuktában, 1 óra főzés után megnézzük, bográcsban, lassú tűzön 2-3 óra vagy akár tűzhelyen fedő alatt puhára főzzük.
Sós vízben főtt, petrezselymes krumplival, savanyúsággal tálaljuk.






2 megjegyzés:

  1. Második napja böngészgetem a blogjaidatés megállapíthatom Rozi, hogy nagyon "fogamra valóak" a receptjeid, finomak is, szépek is! :) Jövök máskor is "vendégségbe" :)

    VálaszTörlés
  2. Vicuska!

    Nagyon örülök hogy találsz fogadra valót, szívesen látlak máskor is!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...