Hozzávalók:
4 nagyobb sertésköröm
6 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
Só, bors, pirospaprika
Olaj
Elkészítése: A körmöket alaposan megtisztítjuk, faparázson
vagy láng fölött szőrtelenítjük, majd feldaraboljuk.
Az apróra felvágott hagymát, kevés olajon megfuttatjuk, hozzátesszük
a megvágott zöldpaprikát, fokhagymát és a meghámozott darabokra vágott paradicsomot.
Megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a több léből alaposan átmosott
körmöket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, egy kevés erős Pistával ízesítjük,
feltöltjük annyi vízzel, hogy ellepje és lassú tűzön puhára, főzzük.
Főzhetjük kuktában, 1 óra főzés után megnézzük, bográcsban, lassú
tűzön 2-3 óra vagy akár tűzhelyen fedő alatt puhára főzzük.
Sós vízben főtt, petrezselymes krumplival, savanyúsággal tálaljuk.
Második napja böngészgetem a blogjaidatés megállapíthatom Rozi, hogy nagyon "fogamra valóak" a receptjeid, finomak is, szépek is! :) Jövök máskor is "vendégségbe" :)
VálaszTörlésVicuska!
VálaszTörlésNagyon örülök hogy találsz fogadra valót, szívesen látlak máskor is!