2014. szeptember 24., szerda

Rántott csirkecombok, krumplisalátával tálalva


A konyhakészre előállított csirkecombokat, só, bors, paprika keverékével megszórjuk, szitára rakjuk szikkadni. Félóra elteltével, lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban, a tüzet mérsékelve mindkét oldalukat szép aranybarnára sütjük.
Törlőpapírra vagy szitára szedjük ki, hogy a fölösleges olaj lecsepegjen.
Krumplisalátával tálaljuk.

KRUMPLISALÁTA 

10 db közepes nagyságú krumpli
4 db  tojás
1 nagyobb fej lilahagyma
2 db csemegeuborka
2-3 szelet eltett paradicsompaprika (gogos)
Olaj, só, bors.

A krumplit héjában megfőzzük. A tojásokat is keményre főzzük.
A lilahagymát megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk, az uborkát és paradicsompaprikát kisebb darabokra vágjuk.
 Miután a krumpli és a tojások megfőttek, megpucoljuk kettőbe, hasítjuk, majd szépen felszeleteljük. Egy tálba rakjuk a hozzávalókat, sózzuk, borsozzuk, egy kevés olajat és a paradicsompaprika levéből is öntünk rá, majd szép lazán összekeverjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...