A paradicsompaprikákat alaposan megmossuk, lecsurgatjuk, kicsumázzuk,
és cikkekre vágjuk.
Most lemérjük, és minden kg-hoz teszünk 1 kanál sót, 10 dkg
cukrot, 1 dl
ecetet, néhány szem fekete borsot, pár szem mustármagot, 1-2 babérlevelet és tartósítószert.5-6 kg paprikához egy tartósítószert (Conservant)vagy 1 kávéskanál natrium benzoát.
A paradicsompaprikákat nagyobb edénybe rakjuk.Összekeverjük az ecetet, cukrot, sót,tartósítószert, rálocsoljuk a paprikákra, ráhintjük a borsot, mustármagot, babérlevelet és legalább 24 órát hűvös helyen állni, hagyjuk,közben többször megkeverjük.
Ez alatt épp annyi levet enged, amennyi elég a felöntő léhez, nem kell víz hozzá.
A paprikákat üvegbe rakjuk, ráöntjük a levet,lezárjuk és végleges helyére állítjuk.
nagyon finom,mindig igy teszem el miota ezt a receptet megtalaltam!
VálaszTörlésKöszönöm szépen, örülök neki:)
TörlésKoszonom ,nagyon finom !
VálaszTörlésCsodálatos,a családom nagyon szereti ,a világ legjobb savanyusága!!!!
VálaszTörlésÉs mit tegyek akkor ha nem elegendő a leve?
VálaszTörlésKöszönöm szépen én is receptet, az egész család így szereti, ropogós, ízletes!!
VálaszTörlésA paprikat lehet hasabokra szeletelni is? Koszonom.
VálaszTörlésPersze :-)
TörlésTetszés szerint, lehet szeletelni.
Törlés