2014. szeptember 17., szerda

Paradicsompaprika (gogos),hidegen, télire



A paradicsompaprikákat alaposan megmossuk, lecsurgatjuk, kicsumázzuk, és cikkekre vágjuk.

Most lemérjük, és minden kg-hoz teszünk 1 kanál sót, 10 dkg cukrot, 1 dl ecetet, néhány szem fekete borsot, pár szem mustármagot, 1-2 babérlevelet és tartósítószert.5-6 kg paprikához egy tartósítószert (Conservant)vagy 1 kávéskanál natrium benzoát.

A paradicsompaprikákat nagyobb edénybe rakjuk.Összekeverjük az ecetet, cukrot, sót,tartósítószert, rálocsoljuk a paprikákra, ráhintjük a borsot, mustármagot, babérlevelet és legalább 24 órát hűvös helyen állni, hagyjuk,közben többször megkeverjük.

Ez alatt épp annyi levet enged, amennyi elég a felöntő léhez, nem kell víz hozzá. A paprikákat üvegbe rakjuk, ráöntjük a levet,lezárjuk és végleges helyére állítjuk.

9 megjegyzés:

  1. nagyon finom,mindig igy teszem el miota ezt a receptet megtalaltam!

    VálaszTörlés
  2. Csodálatos,a családom nagyon szereti ,a világ legjobb savanyusága!!!!

    VálaszTörlés
  3. És mit tegyek akkor ha nem elegendő a leve?

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen én is receptet, az egész család így szereti, ropogós, ízletes!!

    VálaszTörlés
  5. A paprikat lehet hasabokra szeletelni is? Koszonom.

    VálaszTörlés