Hozzávalók:
1 nagyobb fej hagyma
2 cikk fokhagyma
20 dkg rizs
1-2 tojás
Só, bors, pirospaprika
2 közepes fej édeskáposzta
Tejföl a tálaláshoz
A káposzták torzsáját kivágom, egy nagyobb edényben forró,
de nem lobogó vízbe helyezem fejjel lefelé. A forró víztől a levelek leválnak a
káposztáról, megpuhulnak, majd sorban kiszedem őket. Ha ezzel elkészültem, a
levelekről levágom a vastag ereket.
Elkészítem a tölteléket. A ledarált húshoz hozzáteszem a
kevés zsiradékon megdinsztelt paprikás hagymát, fokhagymát, felvert tojást, megmosott rizset és
fűszerezem. A levelekre 1 nagyobb kanál tölteléket teszek, felcsavarom, és a
végeit bedugdosom.
A megmaradt káposztát szálasra vágom és a fazék aljára,
teszem. Egy csokor friss kaprot és csombort teszek, erre rárakom a
töltelékeket, ráöntök egy liter paradicsomlevet, elkészítése Itt és felöntöm vízzel, hogy a
töltelékeket ellepje. Tetejére friss paradicsomot és csombor levelet vágok.
Lassú tűzön főzöm, amíg finom puha lesz, körülbelül két óra. Forrón, tejföllel
leöntve tálalom.
Szuper recept, ezt kerestem! Feleségem nagyanyja mindig ilyennel várt minket látogasáink során. Ez nyáron is nagyon jól fogyasztható, mert nem nehéz, mint a savanyított, füstölt húsos télire zimankókra való.
VálaszTörlés