2021. augusztus 12., csütörtök

Őszibarack lekvár

 


Hozzávalók:

Őszibarack, cukor

A barackokat alaposan megmossuk, 1 percre fövő vízbe tesszük, így könnyen le tudjuk húzni a héját. Kimagozzuk, majd darabokra vágjuk. Dupla aljú edényben főni tesszük. Közepes lángon állandóan keverve főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Levesszük a tűzről és bot mixerrel pépesítjük. Hozzátesszük a cukrot, ízlés szerint, a gyümölcs édességétől függően kb. 30-40 dkg kilónként.

Lassú tűzön állandóan keverve tovább főzzük, ha hab keletkezik, leszedjük.

Csírátlanított, tiszta száraz üvegekbe töltjük, rögtön lezárjuk és 5 percre fejre állítjuk az üvegeket majd száraz dunsztba tesszük. Én hűtőtáskába rakom, jól letakarom, és abban hagyom kihűlni.

Felbontás után hűtőszekrényben kell tárolni, mivel nem tartalmaz tartósítószert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...