Hozzávalók:
Őszibarack,
cukor
A barackokat
alaposan megmossuk, 1 percre fövő vízbe tesszük, így könnyen le tudjuk húzni a
héját. Kimagozzuk, majd darabokra vágjuk. Dupla aljú edényben főni tesszük.
Közepes lángon állandóan keverve főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Levesszük a
tűzről és bot mixerrel pépesítjük. Hozzátesszük a cukrot, ízlés szerint, a gyümölcs
édességétől függően kb. 30-40 dkg kilónként.
Lassú tűzön
állandóan keverve tovább főzzük, ha hab keletkezik, leszedjük.
Csírátlanított,
tiszta száraz üvegekbe töltjük, rögtön lezárjuk és 5 percre fejre állítjuk az
üvegeket majd száraz dunsztba tesszük. Én hűtőtáskába rakom, jól letakarom, és
abban hagyom kihűlni.
Felbontás
után hűtőszekrényben kell tárolni, mivel nem tartalmaz tartósítószert.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése