Hozzávalók:
1 kg
borjúlapocka vagy lábszár
2 nagyobb
hagyma
1 jó
evőkanál zsír
1 vastag
húsú paprika
2 közepes
paradicsom
2-3 gerezd
fokhagyma
Só, bors,
pirospaprika, kevés piros arany
A húst a
hártyás részeitől megtisztítjuk, majd falatnyi kockákra vágjuk.
A
megtisztított hagymát kis kockákra vágjuk, és forró zsírban kevergetve kicsit
megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a húst és továbbra is kevergetve fehéredésig
sütjük.
A tűzről
félrehúzzuk, meghintjük pirospaprikával, hozzátesszük a felaprított paprikát és
paradicsomot, beleszórjuk a zúzott fokhagymát, sóval, borssal, piros arannyal
ízesítjük és felöntjük kb. 2,5 dl vízzel. Visszatesszük a tűzre, erős lángon
felfőzzük, amint a leve forrni kezd, a tüzet mérsékeljük, majd lefödve puhára
pároljuk. Közben az elfövő levét mindig csak egy kevés vízzel pótoljuk. Akkor
jó, ha a végére sűrű szaftja lesz.
Köretnek nokedlit
készítünk
4 személyre
kb. 25 dkg lisztet, 2 tojást, kevés sót számítunk.
A tojásokat
felverjük, hozzászitáljuk a lisztet, kis sót és annyi vízzel keverjük össze,
hogy kicsit lágyabb, de nem kemény tésztát kapjunk.
Azonnal
lobogó sós vízben kifőzzük, de ne lágyuljon el. Leszűrve forró zsírba
forgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése