2018. augusztus 6., hétfő

Tárkonyos csirkeragú leves


  Hozzávalók:

 

Fél kg filézett csirkemell

2 közepes sárgarépa

1 nagyobb petrezselyem gyökér

1 fej hagyma

1 szelet zeller

Fél kaliforniai paprika

1 evőkanál liszt

2 dl tejföl

Csipet tárkony

1 húsleves kocka

Petrezselyemzöld, só, bors, citromlé vagy ecet

Olaj vagy zsír

 

A zsiradékon az apróra vágott hagymát üvegesre megdinsztelem, hozzáteszek egy fél evőkanál sóban eltett piros paprikát (hiányában fűszerpaprikát használunk) együtt dinszteljük, mikor szép piros a paprikától, hozzátesszük a csíkokra megvágott csirkemellet, jól átforgatom, amíg a hús kifehéredik. Ekkor hozzáteszem a megvágott zöldségeket, és felöntöm vízzel. Beleteszem a leveskockát, sózom, borsozom és az egészet puhára főzöm. Amikor minden megfőtt hozzáteszek 2-3 gerezd apróra vágott fokhagymát, tárkonyt. A lisztet a tejföllel csomómentesre elkeverem, kimerítek a levesből és elkeverem, vagyis hő kiegyenlítést végzek, beleöntöm a levesbe, leveszem, a tűzről majd citromlével savanyítom. Aki nem szereti, használhat ecetet. Aki szereti, még adhat hozzá gombát, kukoricát.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...