Hozzávalók:
Fél kg filézett csirkemell
2 közepes sárgarépa
1 nagyobb petrezselyem gyökér
1 fej hagyma
1 szelet zeller
Fél kaliforniai paprika
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl
Csipet tárkony
1 húsleves kocka
Petrezselyemzöld, só, bors, citromlé vagy ecet
Olaj vagy zsír
A zsiradékon az apróra vágott hagymát üvegesre megdinsztelem, hozzáteszek
egy fél evőkanál sóban eltett piros paprikát (hiányában fűszerpaprikát
használunk) együtt dinszteljük, mikor szép piros a paprikától, hozzátesszük a
csíkokra megvágott csirkemellet, jól átforgatom, amíg a hús kifehéredik. Ekkor
hozzáteszem a megvágott zöldségeket, és felöntöm vízzel. Beleteszem a
leveskockát, sózom, borsozom és az egészet puhára főzöm. Amikor minden megfőtt
hozzáteszek 2-3 gerezd apróra vágott fokhagymát, tárkonyt. A lisztet a
tejföllel csomómentesre elkeverem, kimerítek a levesből és elkeverem, vagyis hő
kiegyenlítést végzek, beleöntöm a levesbe, leveszem, a tűzről majd citromlével
savanyítom. Aki nem szereti, használhat ecetet. Aki szereti, még adhat hozzá
gombát, kukoricát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése