Hozzávalók:
1 egész csirkemell
2 csirkecomb alsó, felsővel
1 kisebb piros színű paprika
1 közepes hagyma
4 db közepes murok (sárgarépa)
2 közepes petrezselyem
2 szelet zellergumó
1 citrom leve, zöldpetrezselyem, lestyán
2 tojássárgája
50 ml tej és 200 ml tejföl
Só, bors, olaj
A húst egy fazékba odatesszük főni, felöntjük annyi vízzel,
hogy ellepje a húsokat. Ahogy felforrt a habját leszedjük, sózzuk, borsozzuk,
és lassú tűzön megfőzzük, kiszedjük a léből.
A zöldségeket kis kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük,
felöntjük az átszűrt húslével és puhára főzzük. A húsokat leszedjük a csontról,
darabokra vágjuk és visszatesszük a levesbe.
Összeforraljuk, ha szükség még ízesítjük sóval, borssal.
A levest levesszük a tűzről, a tojás sárgákat a tejjel simára
elkeverjük, hozzátesszük a tejfölt és simára elkeverjük, merítünk a levesből és
hozzákeverjük a tejfölhöz, és langyosan adjuk a leveshez, folyamatosan keverve,
vagyis hő kiegyenlítést végzünk, így biztosan selymes marad, a tejföl mire besűrűsödik.
Visszatesszük a tűzre és kis lángon hagyjuk felforrni,
megszórjuk lestyán és petrezselyem zölddel, Aki nem szereti a lestyánt
elhagyhatja. Levesszük a tűzről, citromlével savanyítjuk ízlés szerint.
Jó étvágyat hozzá!
Aki szereti friss kaprot is vághat a tetejére, én kihagyom, mert nálunk nem szereti senki csak én.
Ez az adag hány személyre van számítva?
VálaszTörlésKöszönettel.
Attól függ, milyen étvággyal fogyasztják, kb. 4-6 személyre.Én fél l. levest számítok egy személyre.
Törlés