Hozzávalók:
2 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 paprika, lehet szegedi akár zöld is
1 paradicsom
Házi füstölt kolbász kb. 10-15 dkg
Zsír vagy olaj
Fűszerek: bors, só, fűszerpaprika
Petrezselyem zöld
Az apróra vágott hagymát a zsiradékon megdinszteljük,
hozzátesszük a kis darabkákra vágott paprikát, paradicsomot. Hagyjuk együtt
dinsztelődni, megszórjuk fűszerpaprikával, kevés vizet öntünk rá, beletesszük a
fokhagymát. Hozzáadjuk a tetszőleges alakúra vágott krumplit, sózzuk, borsozzuk,
felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Lassú tűzön főzzük, amikor a krumpli majdnem megpuhult,
hozzátesszük a felkarikázott kolbászt, és készre főzzük. Megszórjuk
petrezselyem zölddel, tejföllel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése