2015. január 1., csütörtök

Paprikás krumpli, kolbásszal


Hozzávalók:

1,5 kg krumpli
2 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 paprika, lehet szegedi akár zöld is
1 paradicsom
Házi füstölt kolbász kb. 10-15 dkg
Zsír vagy olaj
Fűszerek: bors, só, fűszerpaprika
Petrezselyem zöld

Az apróra vágott hagymát a zsiradékon megdinszteljük, hozzátesszük a kis darabkákra vágott paprikát, paradicsomot. Hagyjuk együtt dinsztelődni, megszórjuk fűszerpaprikával, kevés vizet öntünk rá, beletesszük a fokhagymát. Hozzáadjuk a tetszőleges alakúra vágott krumplit, sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Lassú tűzön főzzük, amikor a krumpli majdnem megpuhult, hozzátesszük a felkarikázott kolbászt, és készre főzzük. Megszórjuk petrezselyem zölddel, tejföllel tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése