Nagyon alkalmas a megmaradt Húsvéti eledelek
felhasználására.
Hozzávalók:
60 dkg liszt
1 egész tojás, 1 sárgája
1 kiskanál porcukor
2 evőkanál olaj
1 kiskanál só
Töltelékhez: Sonka, tűrt hús, főtt tojás
Lekenéshez: Egy felvert tojás
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, meleg helyen
kétszeresére kelesztjük, majd deszkára tesszük, és jól átgyúrjuk. Két részre
vágjuk, kinyújtjuk, zsírozott kerek formába tesszük, megkenjük felvert tojással,
rárakjuk, jelen esetben sonkát, tűrt húst, főtt tojást,(nem mértem az adagokat,
mennyi volt). Kinyújtjuk a másik tésztát, valamivel, kicsivel nagyobbra, mint
az elsőt, hogy egészen beborítsa a húsokat, mielőtt rátesszük, azt a felét kenjük
meg felvert tojással, amelyikkel beborítjuk, hogy ne váljon el a tölteléktől.
Az egészet lekenjük felvert tojással, és ízlés szerint díszítjük.
Sütés előtt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése