2014. április 23., szerda

Töltött kenyér






Nagyon alkalmas a megmaradt Húsvéti eledelek felhasználására.

Hozzávalók:

60 dkg liszt
25 g élesztő
3 dl tej
1 egész tojás, 1 sárgája
1 kiskanál porcukor
2 evőkanál olaj
1 kiskanál só

Töltelékhez: Sonka, tűrt hús, főtt tojás

Lekenéshez: Egy felvert tojás

A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, meleg helyen kétszeresére kelesztjük, majd deszkára tesszük, és jól átgyúrjuk. Két részre vágjuk, kinyújtjuk, zsírozott kerek formába tesszük, megkenjük felvert tojással, rárakjuk, jelen esetben sonkát, tűrt húst, főtt tojást,(nem mértem az adagokat, mennyi volt). Kinyújtjuk a másik tésztát, valamivel, kicsivel nagyobbra, mint az elsőt, hogy egészen beborítsa a húsokat, mielőtt rátesszük, azt a felét kenjük meg felvert tojással, amelyikkel beborítjuk, hogy ne váljon el a tölteléktől.
Az egészet lekenjük felvert tojással, és ízlés szerint díszítjük.


Sütés előtt




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése