Hozzávalók:
8 közepes nagyságú paradicsom
10 dkg rokfort sajt
1 kisebb fej vöröshagyma
1 kis csokor petrezselyemzöld
5 dkg vaj
2 evőkanál tejföl
só,bors
Hozzávalók:
A
paradicsomokat mossuk meg, töröljük szárazra, majd vágjuk le a
tetejüket, ezek lesznek a kalapok. A felnyitott paradicsomokból
karalábévájóval kotorjuk
ki a magvas belső részt. A rokfort sajtot
reszeljünk le, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, egy kis
csokor ugyancsak felaprított petrezselymet, a szoba hőmérsékletű vajat, 2
evőkanál tejfölt, egy csipet sót, egy csipet őrölt borsot. Villával
keverjük habosra a krémet, végül töltsük be a paradicsomok belsejébe. A
levágott darabokat kalapként illesszük vissza a púpozott töltelékre.
Néhány órára tegyük a hűtőbe, hogy érlelődjön.
Gusztusosabb lesz, ha nyomózsákba töltött kevés krémmel díszítjük a tetejét.
Aki nem kedveli az érett rokfort sajt átható ízét, elkészítheti a krémet más sajttal is.
Gusztusosabb lesz, ha nyomózsákba töltött kevés krémmel díszítjük a tetejét.
Aki nem kedveli az érett rokfort sajt átható ízét, elkészítheti a krémet más sajttal is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése