2014. február 14., péntek

Vörös áfonya (fásmeggy) szirupban


Megtisztított, áfonyát tésztaszűrőben vízcsap alatt megmossuk.
Szirupot készítünk,amennyi víz annyi cukor,felfőzzük, beleöntjük az áfonyát, és kb. 5 percig főzzük. Üvegekbe rakjuk, lezárjuk, és száraz dunsztba tesszük.
Elméletileg nem kell hozzá tartósítószer de én a biztonság kedvéért mindig teszek kevés szalicilt.

Vörös áfonyát lehet eltenni tiszta hideg vízben,a megtisztított megmosott áfonyát üvegekbe rakni,tiszta hideg vízzel felönteni,így is eláll egész télen,később a színe barnássá változik,attól az íze megmarad.

A vörös áfonyáról tudni kell, hogy gazdag antioxidánsokban, természetes antibiotikumot tartalmaz. A népi gyógyászatban nagy előszeretettel használják az akut húgyúti fertőzések gyógyítójaként, vesetisztítóként mind a mai napig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...