2014. február 15., szombat

Tavaszi sertésérmék





Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg szűzhús, vagy pecsenyehús
2 vöröshagyma
20 dkg paradicsom (két közepes)
20 dkg zöldpaprika (két közepes)
10 dkg bacon szalonna
2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors,
Zsiradék.

A húst lehártyázzuk, majd vastagabb karikákra vágjuk. Megszórjuk sóval és őrölt borssal, majd kevés zsiradékban elősütjük.
A zsírból kiszedjük, majd melegen tartjuk. A bacon szalonnát csíkokra vágjuk, a visszamaradt zsiradékban kiolvasztjuk, hozzáadjuk a fél karikára vágott vöröshagymát és megdinszteljük. A paprikát kicsumázzuk, nagyobb csíkokra vágjuk, és a hagymával együtt kicsit megpirítjuk. Közben a paradicsomokat cikkekre vágjuk, a paprikához adjuk, sóval és apróra vágott fokhagymával ízesítjük, beletesszük a húsérméket, és lefedve készre pároljuk.
Petrezselymes krumplival tálaljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...