Hozzávalók:
1,5 kg vaddisznó hús
3 nagyobb fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
2 zöldpaprika
2 babérlevél
Pár szem boróka bogyó
Só, bors, piros arany
Vörös bor
Elkészítése:
Az edényt, amiben készítjük vastagon, kikenjük disznózsírral,
felforrósítjuk, belerakjuk a kockára megvágott vaddisznóhúst, többször
átforgatjuk, és fehéredésig pörköljük, hozzátesszük a durvára megvágott
hagymát, zöldpaprikát, babérlevelet, pár szem borókabogyót és saját
levében lassú tűzön főni hagyjuk, ha elfövi a levét, mindig kevés
vörösborral pótoljuk.
Mikor már majdnem puha a hús, fűszerezzük, több fűszert használunk, mint a megszokott húsoknál, hogy a vad ízeket a fűszerekkel kompenzáljuk. Végül erős Pistát és piros aranyat teszünk hozzá,összeforraljuk, petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Mikor már majdnem puha a hús, fűszerezzük, több fűszert használunk, mint a megszokott húsoknál, hogy a vad ízeket a fűszerekkel kompenzáljuk. Végül erős Pistát és piros aranyat teszünk hozzá,összeforraljuk, petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Megjegyzés:
Mivel most téli időszak van,a paprikát és paradicsomot Ételízesítő helyettesítettem.Ez is paprikát és paradicsomot tartalmaz,még szép színt is ad a pörkölteknek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése