2014. február 3., hétfő

Gombás pizza



Hozzávalók :
40 dkg liszt
2 dl tej
1 tojás
másfél dkg élesztő
3 evőkanál olaj
mokkáskanálnyi só.

Tetejére reszelt sajt.

A tejet meglangyosítom,majd a szétmorzsolt élesztővel simára keverem. Ha felfutott,összedolgozom a liszttel ,tojással sóval,végül beledolgozom az olajat.
Kétszeresére kelesztem,majd lisztezett deszkán félujjnyi vastagra kinyújtom.
Előmelegített sütőben 26 cm-es átmérőjű tepsin három lapot félig megsütöm,megkenem kecsappal,vagy paradicsom pürével,ráteszem a tölteléket,megszórom reszelt sajttal és készre sütöm.

Töltelék : 40 dkg gomba (csiperke,de lehet más is),1 fej vöröshagyma,4 gerezd fokhagyma,kecsap,3 evőkanál olaj.

Az olajon üvegesre sütöm a megtisztított,apró kockára vágott vöröshagymát,rádobom a szétzúzott fokhagymát,megszórom pirospaprikával,és hozzáteszem az előzőleg ,megvágott, sós vízben megfőtt gombát.Borsot hintek rá,jól összeforgatom és rákenem a félig megsült pizzalapra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...