2014. augusztus 12., kedd

Csípős paprika, hagymával


Hozzávalók:

1 kg csípős paprika (lehet fele pepperoni, másik fele zöld és piros csípős)
1 kg fehér hagyma
5 db babél levél
1 kávéskanál mustármag
2 evőkanál só
3 evőkanál cukor
4 dl 9 %-os ecet
20-25 db szemes bors

A paprikákat alaposan memossuk, majd falatnyi darabokra vágjuk.
A hagymát vékonyra szeleteljük, hozzátesszük a paprikához.
Az ecetet a többi hozzávalóval összefőzzük, kihűlés után ráöntjük a hagymás paprikára,jól összeforgatjuk, másnapig hagyjuk állni. Másnap gondosan kimosott üvegekbe rakjuk és lezárjuk.
A receptben nem ír, de én a biztonság kedvéért mindenik üveg tetejére késhegynyi szalicilt tettem.


2 megjegyzés:

  1. Mennyi vizhez kell a 4 dl ecet és a tobbi hozzavaló?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem kell víz, annyi levet enged, hogy pontosan elég. A paprikán és hagymán kívül értem a többi hozzávalót.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...