2014. február 15., szombat

Szőlő kompót


Nagy szemű szőlőt megtisztítunk, megmossuk, lecsurgatjuk, üvegekbe rakjuk.

Az üvegeket feltöltjük vízzel, a vizet visszamérjük, minden liter vízhez 60 dkg cukrot adva, szirupot főzünk. Az üvegeket a forró sziruppal feltöltjük,nagyon kevés szalicilt szórunk rá, lekötjük és forrástól számítva 10 percig, gőzöljük. Az edényben hagyjuk kihűlni.

5 megjegyzés:

  1. Kedves Rózsa! Ajánlom a pszihiátrát, bár azt hiszem, ilyen súlyos esettel már nem is foglalkoznak. Csak az erdélyi medvéknek adják játszani

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Aki nem akarja enni az ételüket görgessen tovább,itt nem politizálunk,nem az az oldal !!!!

    VálaszTörlés
  4. Én szölö közé szegfüszeget teszek, tartósítószerként meg nátrimbenzonátot használok. Isteni sült húsihoz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy tudtam,a nátriumbenzoát csak erősen savas ételeknél fejti ki jól a hatását.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...