2014. február 13., csütörtök

Piros arany paprika krém



PIROS ARANY PAPRIKA KRÉM

Hozzávalók:
12 db piros paradicsompaprika
12 db piros paprika
6-8 db piros csípős paprika
6-8 fej hagyma
1 nagy fej zeller gumó vagy 2 kisebb
1 fél liter paradicsomlé
1 borospohár cukor
2 dl ecet
só,bors ízlés szerint,szalicil.

 A hozzávalókat húsdarálón ledaráljuk, jó sűrű pépesre megfőzzük.Üvegekbe rakjuk,tetejére szalicilt teszünk,és száraz dunsztba tesszük.

4 megjegyzés:

  1. "A hozzávalókat húsdarálón ledaráljuk..." pl. az ecetet, sót, cukrot. ��
    Nem derül ki, az elkészítés melyik fázisában keverjük össze a hozzávalókat, amit egy profi lehet, hogy tud, de neki nincs szüksége receptre; akinek meg szüksége van, az találgatja...
    Elég hányaveti módon van megírva, lapozok...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Zoltán ! :D a kezed járjon, ne agyalj ! csináld úgy ahogy le van írva, egyszerűen és nagyszerűen :) daráld le és főzd pépesre ",)) ne misztifikáld túl a dolgokat :) egyetlen jó tanács kizárólag neked :P a hagymával kezd (hámozás, darálás) és lehetőleg hagyd a közelbe a tálat mindaddig míg a többi hozzávalót ledaráltad :) az ecetet, sót, cukrot kétszer daráld le !!!! :D

      Törlés
  2. Zoltán!
    Az ecetet, sót, cukrot én nem szoktam darálni, de ha neked úgy tetszik, tedd azt! Mikor minden zöldséget ledaráltál, hozzáteszed a paradicsomlevet és a többi hozzávalót, lassú tűzön addig főzöd amíg jó pépes lesz.

    Én így kaptam a receptet, nem változtattam rajta, de ha valaki kérdez, szívesen válaszolok.

    VálaszTörlés
  3. A leirt receptbiztos finom, DE! nem piros arany, hanem paprika lekvár
    Óriási a különbség és ugye az íz is!
    Aki publikál, szánjon időt a pontosságra is.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...