2014. február 16., vasárnap

Mititei ( miccs)


Hozzávalók:

0,5 kg kövérkés hús, lehet fele disznó fele marha
késhegynyi szódabikarbóna
só, bors, csipetnyi porrá tört csombor,1 fej fokhagyma.

A húst háromszor átdaráljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát, csombort, késhegynyi sót és borsot.
 A fokhagymát összezúzzuk pépesre, elvegyítjük 3 evőkanál forró vízzel, és szűrön át a húshoz tesszük a levét. Nagyon alaposan összegyúrjuk és a keveréket legalább néhány órára hidegre tesszük. Tálalás előtt hurkatöltőn (hiányában olajos kézzel) 10 cm hosszú kolbászkákat nyomunk a masszából. Rostélyon vagy serpenyőben pici olajon megsütjük. Mustárral, friss kenyérrel kínáljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...