2014. február 16., vasárnap

Mititei vagy miccs




Hozzávalók:

 

50 dkg kövérkés sertés hús

30 dkg marhahús

30 dkg birkahús

5 nagy gerezd fokhagyma

1 teáskanál szódabikarbóna

2 kávéskanál bors

1 kávéskanál csombor

2 teáskanál só



A húst háromszor átdaráljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát, csombort, késhegynyi sót és borsot.

 A fokhagymát összezúzzuk pépesre, elvegyítjük 3 evőkanál forró vízzel, és szűrön át a húshoz tesszük a levét. Nagyon alaposan összegyúrjuk. Kevés langyos vizet adhatunk hozzá, és a keveréket legalább néhány órára hidegre, legjobb, ha egy éjszakára pihenni tesszük. Tálalás előtt hurkatöltőn vagy húsdarálóra szerelhető tőltőcsö segítségével  (hiányában olajos kézzel) 10 cm hosszú kolbászkákat nyomunk a masszából. Rostélyon vagy serpenyőben kevés olajon megsütjük. Mustárral, friss kenyérrel kínáljuk.

 

Aki nem szereti a birkahúst, ki is hagyhatja, helyettesítheti sertéshússal, de lehet csak sertéshúsból is készíteni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...