2014. február 15., szombat

Disznófő sajt



 A disznófejet,nyelvet,szívet,veséket,pár darab bőrkét annyi vízzel feltöltünk hogy éppen ellepje.
Teszünk bele sót,szemes borsot,fokhagymát,és lassú tűzön addig főzzük amíg a hús leválik a csontról.Ekkor a fejről a húst leszedjük,a nyelvet letisztítjuk,a szívvel,vesékkel,bőrkékkel együtt vékony csíkokra vágjuk,de lehet úgyis hogy felét húsőrlőn ledaráljuk és felét vágjuk.Sóval,borssal,pirospaprikával,fokhagymával fűszerezzük és annyi abalével(aminek tetejéről a zsírt lemertük) keverjük, hogy sűrű pépszerű legyen. (Én próbát veszek a léből, mint a kocsonyánál, és ha megköt, bátran lehet tenni, mert finom kocsonyás lesz, nem baj ha levesebb, meg fog kötni és finomabb mert nem lesz száraz) A keveréket jól megtisztított bendőbe és hólyagba töltjük,bevarrjuk és az abalében lassan kifőzzük.Amikor kész,kivesszük és két deszka között lepréseljük, 24 óra múlva füstre tesszük.

Megjegyzés:Mivelhogy most lehet kapni különböző műbeleket,azóta abba töltjük,sokkal mutatósabb, nem kell dolgozni a bendő és a hólyag tisztítással. Előnye, hogy nem kell főzni miután betöltöttük, csak langyos vízbe beáztatni a műbelet, töltés előtt.





2 megjegyzés:

  1. Rozika ha a sajtot mubelben teszed akkor is fozod?mi nem fozuk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem főzöm, ahogy betöltöm hűvös helyre teszem és másnap füstölöm.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...