2014. február 15., szombat

Zöldséges krumpli leves,reszelt tésztával


Hozzávalók:
2 sárgarépa
1 petrezselyem
1 hagyma
1 kanál tyúkzsír vagy olaj
5 db krumpli
egy teáskanál sóban eltett őrölt kaliforniai paprika
egy kanál házi ételízesítő,(vigyázunk a sózással,csak ha muszáj akkor tegyünk,mert az ételízesítő és a paprika is sós), petrezselyemzöld.

A zöldségeket vékony kockára megvágjuk,forró zsírban megdinszteljük,hozzátesszük a paprikát,a kockára megvágott krumplit,feltöltjük forró vízzel, és puhára főzzük.Ízesítjük az ételízesítővel,borssal.

Reszelt tésztát készítünk,2 dl liszt,kevés só,1 tojásból.
 A lisztet a tojással,sóval,kevés vízzel egészen keményre összegyúrjuk és nagy lyukú reszelőn át egy abroszra ráreszeljük.Miután megszikkadt egy kissé,belefőzzük a levesbe,de előre is el lehet készíteni.
Megszórjuk petrezselyem zölddel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...