2014. február 3., hétfő

Töltött krokodil




Hozzávalók:

50 dkg finom liszt
250 ml tej
100 ml tejföl
5 g só
2 teáskanál cukor
25 g élesztő
2 evőkanál olaj.

Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk.A lisztet és a többi hozzávalókat tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és jól kidagasztjuk.
Kétszeresére kelesztjük.

Töltelékhez :
1 fej hagyma,
1 szegedi paprika
20 dkg sonka
20 dkg bacon szalonna
15 dkg reszelt sajt
2 tojás
bors,petrezselyem zöld,só csak kóstolás után,ízlés szerint,ketchup.

A szalonnát apró kockákra vágjuk,serpenyőben kicsit kiolvasztjuk,hozzátesszük az apró kockákra vágott hagymát kicsit összedinszteljük,majd a kockára vágott szegedi paprikát jól összeforgatjuk,levesszük a tűzről és kihűtjük.Mikor kihűlt hozzátesszük a 2 felvert tojást,reszelt sajtot,petrezselyem zöldet és fűszerezzük.

 A megkelt tésztát, lisztezett deszkára borítjuk, finoman átgyúrjuk, két részre osztjuk, ugyanis két krokodil lesz belőle, majd egyenként enyhén lisztezett sütőpapíron fél cm vastag, téglalapot nyújtunk.

A téglalap hosszában mindkét oldalon, egyharmad részt bevágunk, 2,5 cm-enként srégen, úgy, hogy középen egyharmad rész tészta egyben maradjon. Ezen a középső egyharmad részen, mindkét téglalapon elosztjuk a tölteléket.


 

A tésztacsíkokat a végétől kezdve felváltva a töltelékre hajtjuk. A fejrésznél a tésztákat egymásra hajtjuk és jól lenyomkodjunk, krokodil formára alakítjuk.

Megformázzuk a farokrészt is, majd tepsibe emeljük, testét enyhén meghajlítjuk.

A félretett tésztadarabokból megformázzuk a szemét, szegfűborsot szúrunk bele. Két rudat sodrunk a tésztából, szemöldököt hajlítunk belőle.

A megmaradt tésztát négy részre vágjuk, abból alakítjuk ki a lábakat, derelyemetszővel három helyen bevágjuk majd a törzshöz illesztjük.

Ollóval fogakat vágunk a szája szélén, és az egész testét megcsipkedjük, pikkelyeket utánozva.

Felvert tojással lekenjük, hagyjuk még fél órát kelni majd 180 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára megsütjük.

 

 

 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...