2014. február 14., péntek

Tölteni való paprika



TÖLTENI VALÓ PAPRIKA

Ép,nem túl nagy méretű,húsos zöld paprikákat alaposan megmosunk,kicsumázunk,,a magokat kirázzuk.A paprikákat nagy tálba rakjuk és leforrázzuk.Ha kissé megpuhultak,leszűrjük és egymásba dugva nagyobb üvegbe rakjuk.Vizet forralunk fel s ha felforrt,levesszük a tűzről,hozzáteszünk literenként két késhegynyi szalicilt,elkeverjük és forrón a paprikákra töltjük.Az üvegeket lekötjük és száraz gőzbe tesszük.

Az így eltett paprika a megbontott üvegben nem romlik meg.Használat előtt többször váltott vízben ki kell áztatni,hogy szalicil tartalma ne rontsa az ízét,amely nagyon hasonlít a friss paprikáéhoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...