Hozzávalók:
500 g sertéscomb
2-3 murok
(sárgarépa)
1 nagyobb
petrezselyem gyökér
1 kisebb
zeller
1 nagyobb
hagyma
3-4 cikk
fokhagyma
1 kápia
paprika
1 nagyobb
paradicsom
2 nagyobb
pityóka (krumpli)
4-5 evőkanál
főzőolaj
Ízlés
szerint: só, őrölt bors,
Zöldpetrezselyem
Savanyításhoz:
bors (delikát termék) vagy citromlé
Elkészítés:
A húst
kisebb kockákra vágjuk, és vízben főni tesszük, időnként a képződő habot
leszedjük.
Amíg a hús fő,
előkészítjük a zöldségeket.
Az olajat
öntsük egy lábasba, melegítsük fel, először beletesszük a finomra megvágott
hagymát, majd a többi zöldségeket a pityókán kívül, enyhén megdinszteljük,
közben kevergetve, hogy ne égjen le.
Amikor a hús
majdnem megfőtt, hozzátesszük a megpárolt zöldségeket, és 15- 20 percig főzzük,
majd hozzáadjuk a pityókát, és készre főzzük. A végén beletesszük a zúzott fokhagymát,
fűszerezzük, ízlés szerint savanyítjuk. Meghintjük finomra vágott
zöldpetrezselyemmel. Csípős paprikával, tejföllel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése