Ezt az elkészítési módot, Jánosi Aliz a székely konyha szerkesztője
az Erdélyi íz őrzők csoport vezetője mutatta be, egy karácsony előtti videóban
a Gyergyószárhegyi Dévai szent Ferenc alapítvány gyermekotthonában, Korpos
Ibolya nevelőnővel Akkor annyira megtetszett nekem, hogy karácsonyra már el is készítettem.
Azért nevezik rongyos káposztának, mert nem káposzta levélbe,
hanem vékonyra felvágott káposztába csomagoljuk be a húst.
Leormózzuk a káposzta leveleket, egymásra rakjuk, összecsavarjuk,
mint a vágott káposztának, az a lényeg, hogy minél nagyobb legyen a káposzta
levél, annál szebben lehet becsomagolni a tölteléket.
Kicsit munkás, türelem kell hozzá, amíg a vékony vágott káposztával becsomagoljuk a tölteléket de a végeredmény kárpótol, nagyon mutatós a tálra kirakva.
Tölteléke ugyanúgy készül mint az Erdélyi töltött káposzta, és tovább is úgy járunk el.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése