Hozzávalók:
Csirke alsócomb, liszt, tojás, zsemlemorzsa, só, bors
paprika.
Olaj a kisütéshez.
A konyhakészre előkészített csirkecombokat, só bors és
paprika keverékével megszórjuk, hagyjuk állni legalább egy órát, majd a
nedvességet leitatjuk róla, így a sütés során nem válik le a panír. Először
lisztben, kevés sóval felvert tojásban, majd zsemlemorzsában megforgatjuk. Bő
forró olajban fedő alatt kezdjük sütni, majd fordítás után a fedőt levéve
sütjük tovább, addig hagyjuk sülni, amíg szép aranybarna nem lesz.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsepegni a felesleges olajat,
frissen forrón tálaljuk.
Bármilyen köret, saláta illik hozzá, én most krumpli gombával
tálaltam.
Krumpli gomba
A nyers héjas krumpliból, almaszeletelő segítségével
kialakítjuk a gomba formát.
Sütés előtt a tetejét fűszerezhetjük borssal, pirospaprikával.
Előmelegített sütőben, 200 fokon süssük szép pirosra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése