2014. február 3., hétfő

Bécsi szelet



Az eredeti, valódi bécsi szelet mindig borjúhúsból készül.

Hozzávalók:
Kb. 60 dkg borjúcomb,vagy csont nélküli karaj
2 db tojás
3-4 kanál liszt
1 tányérnyi zsemlemorzsa
só, bors, zsiradék a sütéshez.

A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, nem túl vékonyra kiverjük. A szeletek szélét helyenként 1 cm-re bevagdossuk, hogy sütéskor ne ugorjanak össze, aztán gyengén besózzuk, borsozzuk. Serpenyőben egy ujjnyi zsírt forrósítunk (legjobb, ha fele olajjal keverjük). A szeleteket belemártjuk a lisztbe,
felvert tojásba és morzsába úgy, hogy a bundán ne legyen sehol folytonossági hiány. A kimártott szeleteket beletesszük a forró zsiradékba és lefedjük.
Közepes tűznél sütjük, amíg az egyik oldaluk megpirul, akkor megfordítjuk és a másik oldalát is szép pirosra, sütjük, most már fedő nélkül.
A megsült szeleteket tálra rakjuk és tálalásig fedő alatt melegen, tartjuk.
Pirított vagy hasábburgonyával,savanyúsággal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...