2014. március 12., szerda

Vegyes Zöldségleves


Hozzávalók :
 1 csirke csontos részei
2-3 sárgarépa
1-2 petrezselyem
kisebb karalábé
1 szelet zeller
pár db karfiol rózsa,
1 pohárnyi zöldborsó
1 zöldpaprika
1 nagy fej vöröshagyma
zsír vagy olaj .
Levesbetétnek daragaluska.

A húst kevés vízben főni tesszük.

A hagymát megpároljuk a zsiradékon,aztán hozzáadjuk a kis kockákra vágott karalábét,zellert,petrezselymet és sárgarépát.Ez kell legyen a sorrend,mert a fehér zöldségek kissé nehezebben puhulnak.Minden zöldség után néhány percig pároljuk,gyakran megkavarva.Hozzáadjuk az ugyancsak apróra vágott zöldpaprikát,fejtett borsót.Paprikázzuk,feltöltjük forró vízzel,beletesszük a rózsáira szedett karfiolt.Ízlés szerint 1-2 kis kockára vágott burgonyát is tehetünk bele.Csendesen főzzük amíg minden megpuhul.
A húst kiszedjük,belerakjuk a levesbe és a levét beleszűrjük,ízlés szerint sózzuk,borsozzuk.

Elkészítjük a levesbetétet:1 tojáshoz kb.1 borospohár (1,2dl)búzadara,kis só szükséges.
1 tojásfehérjét mély tányérban villával felverjük,egy csipet sóval együtt,míg laza habot kapunk.Belevegyítjük a tojássárgáját,és vékony sugárban öntve,hozzáadjuk a búzadarát,annyit hogy összeálló,de nem kemény tömeget kapjunk.Amíg a darát adjuk hozzá,a keverést egy pillanatra sem hagyjuk abba,különben a galuska nem lesz puha.Amikor elérte a kellő sűrűséget,a keverést abbahagyjuk,és a tésztát a tányér egyik oldalára összerendezve,többé nem mozgatjuk.Azonnal a fővő levesbe szaggatjuk,anélkül hogy a tésztát megkevernénk vagy nyomogatnánk. Ebből az adagból 18-20 kisebb galuskát készíthetünk.

A levest megszórjuk apróra vágott petrezselyem zölddel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...