2014. március 15., szombat

Aranygaluska



                          

Hozzávalók :
 0,5 dkg liszt
2,5 dl tej
10 dkg cukor
2 dkg élesztő
3 tojássárgája
8 dkg vaj
kis só
reszelt citromhéj,vanília,egy kanál rum.

Beforgatáshoz :olvasztott vaj ,cukros darált dió .

Az élesztőt kevés cukorral,liszttel és langyos tejjel megkelesztjük.A lisztet mély tálba tesszük,hozzáadjuk az összes anyagokat a vaj kivételével és annyi tejet,hogy a tészta ne legyen lágy.Jól kidolgozzuk,míg az edény falától elválik.Ekkor belevegyítjük az olvasztott vajat,betakarjuk,és meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
Egy formát kivajazunk .
A tésztát deszkára tesszük,kiszaggatjuk egyforma darabkákra,olvasztott vajba mártogatjuk és cukrozott darált dióba forgatjuk.
Belerakjuk a formába ,és még megkelesztjük .
Közepes tűznél megsütjük,majd tálra borítjuk.
A galuskának könnyen el kell válniuk egymástól.
Vaníliasodóval tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...