2014. március 4., kedd

Kakaspörkölt tarhonyával



Hozzávalók :
Egy konyhakészre előállított kakas feldarabolva
5 nagy fej hagyma
só,bors,őrölt pirospaprika
kevés zsír
1 kanál lecsó
1 kanál liszt.

A hagymát apró kockákra megvágva zsiradékon aranysárgára pirítjuk ,megszórjuk pirospaprikával,rárakjuk a húsdarabokat,sózzuk,borsozzuk,hozzátesszük a lecsót ,(nyáron zöldpaprikát,paradicsomot)kicsi vizet öntve alá, fedő alatt alacsony lángon pörköljük,mindig kevés vizet öntve alá,amíg a hús elkészül.Akkor 1 halmozott evőkanál lisztet elsúrolunk hideg vízzel és besűrítjük a pörköltet.
Tarhonyával,nokedlivel,bármilyen krumpli körítéssel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...