2014. március 4., kedd

Tökfőzelék


Hozzávalók:
1 kg-os hosszú,fiatal főzőtök
1 fej hagyma
2 kanál liszt
tej,tejföl
só, bors,kapor,
olaj vagy zsír.

A tököt meghámozzuk,hosszában kettévágjuk,magját kiszedjük és tökgyalun besarvaljuk.Reszelni vagy vagdalni is lehet.2 csapott kanál sóval tálban besózzuk.Olajon vagy zsíron az apró kockákra vágott hagymát megdinszteljük,paprikázzuk,a tököt leszűrjük,és alaposan kicsavarjuk és a hagymához tesszük,apróra vágott kaprot teszünk hozzá.Lefödjük és gyakran megkeverve pároljuk.
Ha a tök nem enged elég levet,kevés vizet adunk hozzá.Ha szükség még sózzuk,borsozzuk.A lisztből tejjel eresztéket készítünk és besűrítjük.Ecettel savanyítva,bőven tejfölözve tálaljuk,valamilyen húsos feltéttel,tükörtojással.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...